Εθισμος στη Ζαχαρη

δηλητηριοΟ εθισμός στη ζάχαρη είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα βάρους. Βρισκετε δύσκολο να ελένξετε την ζάχαρη που καταναλώνετε; Ανακαλύψατε ότι δεν περναέι μέρα που να μην λαχταράτε να καταναλώσετε ζάχαρη; Το πρόβλημα σας έχει χειροτερέψει τόσο που έχετε αρχίσει να καταναλώνεται ζάχαρη κρυφά από τον/την φίλη σας ή την οικογένεια σας; Εάν ανήκετε σε κάποια απο τις παραπάνω κατηγορίες τότε είναι καιρός να περιορίσετε αυτη την κακή συνήθειά σας.

Το να τρώτε τόσο πολύ ζάχαρη σημαίνει ότι το σώμα σαςθα αρχίσει να παράγει περισσότερη ινσουλίνη. Η επιπλέον ινσουλίνη θα κάνει τα επίπεδα του σακχάρου αίμα σας να μειωθούν κάτι που οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο καθώς ο οργανισμός σας θα ζητάει ακόμη περισσότερη ζάχαρη. Πριν καν να το καταλάβετε ότι έχετε εθιστεί στην ζάχαρη, το σάκχαρο στο αίμα σας θα μειωθεί και τότε έιναι που θα χρειάζεστε ότλο και περισσότερη ζάχαρη. Στην προσπάθεια σας να σταματήσετε αυτό τον φαύλο κύκλο μπορεί να είναι δύσκολο καθώς μπορεί να αντιμετωπίσετε:

  • Πονοκεφάλους
  • Κούραση
  • Ζαλάδα
  • Κατάθλιψη
  • Αλλαγή διάθεσης
  • Αϋπνία

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει αφού θα σας επιτρέψει να επανακτήσετε τον έλεγχο πανω στη ζάχαρη και να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε συμπτώματα εθισμού είτε ψυχολογικού είτε νοητικού.  Επιπλέον θα καθιερώσουμε ο οργανισμός να ζητάει υγιηνές τροφές. Τέλος ο εθισμός στη ζάχαρη πολλες φορές συνδέεται με αγχώδη τρόπο ζωής, οπότε θα δουλέψουμε με τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρησης του άγχους όπου αυτό είναι απαραίτητο.

2928 Total Views 1 Views Today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *