Εθισμος στον Τζογο

Gambling-AddictionΌλοι γνωρίζουμε ότι ο τζόγος μπορεί να είναι απόλυτα εθιστικός. Υπάρχει αυτή η συγκίνηση του να περιμένεις να δεις εάν τελικά τα σκληρά κερδισμένα χρήματα σου -τα οποία αποφάσισες να πετάξεις- θα αποφέρουν κέρδη ή η μπάνκα θα κερδίσει για ακόμη μια φορά. Το να κερδίσεις ένα στοίχημα σίγουρα έχει ως αποτέλεσμα ένα αίσθημα ευφορίας, καθώς κατάφερες να κερδίσεις το σύστημα και να αυξήσεις τον προσωρινό σου πλούτο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα ξαναμπείς στον πειρασμό να παίξεις ξανά αφού σκέφτεσαι ότι «μια φορά νικητής = για πάντα νικητής».

Όμως έχεις φτάσει σε ένα σημείο όπου ο εθισμος στον τζογο σου προκαλεί και έχεις ενοχές, καθώς έχεις αντιληφθεί ότι θα μπορούσες να ξοδέψεις τα χρήματα που έχασες στην οικογένεια σου, ή σε διακοπές ή σε άλλα πράγματα τα οποία σε ευχαριστούν και ομορφαίνουν την ζωή σου.

Οι πιθανότητες να κερδίσεις οποιοδήποτε στοίχημα είναι πάντοτε εναντίον σου. Γνωρίζεις πόσο εύκολο είναι να βρίσκεις δικαιολογίες για να συνεχίζεις να παίζεις – ότι δεν ήταν η μέρα σου ή ότι ήσουν απλά άτυχος. Ο τζόγος, όπως και το κάπνισμα, το ποτό και το φαγητό αποτελεί εθισμό και όπως ο κάθε εθισμός τρέφεται από την συνεχόμενη συνήθεια.

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τον τζόγο. Θα αισθανθείς ελεύθερος να πεις όχι άλλο πια τζόγος. Θα έχεις τον απόλυοτ έλεγχο και δεν θα χρειάζεται πλέον να παίρνεις αχρείαστα ρίσκα με χρήματα!

2499 Total Views 1 Views Today