Ενοχες

My-Guilt-and-Its-Impact-on-CaregivingΗ ενοχή είναι ένα συναίσθημα το οποίο μπορεί να γίνει πραγματικα περίπλοκο. Μπορεί να νιώθετε ενοχές για κάτι το οποίο έχετε κάνει και δεν μπορείτε να το πάρετε πίσω ή για κάτι που δεν κάνατε. Μπορεί να αισθάνεστε σαν η συνείδησή σας να σας υπενθυμίζει συνέχεια τί έχει συμβεί.

Μπορεί επίσης να αισθάνεστε ενοχές για μικρά πράγματα, που στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σοβαρά, αλλά έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι είναι απαίσια. Άλλοι άνθρωποι επίσης μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε ενοχές για κάτι το οποίο δεν είναι δικό σας λάθος ή μπορεί να προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι κάτι το οποίο κάνατε είναι πάρα πολύ κακό και να αισθάνεστε ένοχος/η.

Όπως βλέπουμε η ενοχή είναι ένα κατασκευασμένο συναίσθημα το οποίο είναι άκρως καταστροφικό και το οποίο συνήθως δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο άγχους, θυμού, ντροπής που μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές στην ψυχική και πνευματική μας υγεία.

Η αιτία που κάποιος αισθάνεται ενοχές πάντα θα διαφέρει. Η Υπνοθεραπεία με την χρήση τεχνικών εξερεύνησης θα μπορέσει να εντοπίσει από που πηγάζει το συναίσθημα της ενοχής και μετά θα μπορέσει να την αντιμετωπίσει με ευκολία. Θα ξαναποκτήσετε τον έλεγχο στα αισθήματα και συναισθήματα σας και το κυριότερο θα αποκτήσετε και πάλι έλεγχο στη ζωή σας.

2881 Total Views 1 Views Today