Θεραπεια μεσω αναδρομης σε προηγουμενες ζωες

Τι είναι η αναδρομή σε προηγούμενες ζωές;

 

Πολλές φορές η εμφάνιση της ασθένειας μας συνδέεται με την παραβίαση κανόνων ηθικής, τόσο αυτής όσο και προηγούμενων ζωών και γι αυτό η ασθένεια οφείλει να στοχεύει στη συνειδητοποίηση των παραβιάσεων αυτών και στην αλλαγή του τρόπου σκέψης του ανθρώπου. Η ασθένεια είναι ένας τρόπος ανάπτυξης του πνεύματος. Το βασικό είναι εμείς να κατανοήσουμε τα σφάλματά μας και μέσω της μετάνοιας να φτάσουμε σε αρμονία με το Σύπμαν, το Θείο κάτι το οποίο επιτυγχάνεται μέσω της συνειδητοποίησης που αποκτάμε κατά την διάρκεια της αναδρομής.

H αναδρομή σε προηγούμενες ζωές είναι η αυτοβιογραφία της αιώνιας ψυχής μας – προσωπικές ιστορίες οι οποίες μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε και για ποιο λόγο έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή. Πρόκειται για μια θεραπευτική τεχνική, με την οποία αποκτάμε πρόσβαση σε εμπειρίες προηγούμενων ζωών οι οποίες μας βοηθάνε να συνειδητοποιήσουμε τι έχουμε να μάθουμε, για ποιο λόγο επιλέξαμε αυτούς τους γονείς ή αυτή τη χρονική στιγμή για να γεννηθούμε.

Είναι επικίνδυνη η αναδρομή σε προηγούμενες ζωές;

 

Η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής και τις περισσότερες φορές λυτρωτική. Ο καθένας μας έχει ζήσει πάνω από 700 ζωές και όλοι έχουμε περάσει από πολλές καταστάσεις (πλούσιοι, φτωχοί, βασιλιάδες, ζητιάνοι…).  Σε ποια ζωή θα πάμε δεν μπορούμε να το καθορίσουμε εμείς, άλλωστε συνειδητά δεν γνωρίζουμε τι έχουμε ζήσει. Η ψυχή μας θα επιλέξει σε ποια προηγούμενη ζωή θα μας ταξιδέψει ανάλογα με το θέμα το οποίο χρειάζεται να διευθετηθεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Βέβαια δεν κάνουμε αναδρομή απλώς για πλάκα, για να δούμε τι ήμασταν στην προηγούμενη ζωή μας. Είναι μία θεραπευτική διαδικασία που πρέπει να την σεβόμαστε και πρέπει να γίνεται από κάποιο πρόσωπο εξειδικευμένο το οποίο μπορεί να καθοδηγήσει την ψυχή σε αυτό το ταξίδι της, να κάνει ειρήνη με την προηγούμενη ζωή, να συγχωρήσει άλλους ή τον εαυτό της, να απελευθερώσει συναισθηματικές ή φυσικές καταστάσεις από την προηγούμενη ζωή ώστε να μπορέσει το άτομο να προχωρήσει μπροστά.

Που μπορεί να βοηθήσει η αναδρομή σε προηγούμενες ζωές;

 

Η αναδρομή σε προηγούμενες ζωές μπορεί να συμβάλει στα εξής:

 • Μείωση του άγχους, ανησυχίας και εντάσεων
 • Να έρθουμε σε επαφή με τους πνευματικούς οδηγούς μας
 • Εξάλειψη των φόβων
 • Στην κατανόηση του σκοπού της ζωής μας
 • Απελευθέρωση δεξιοτήτων που δεν είχαν αφυπνιστεί στο παρελθόν
 • Στο να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε καταστάσεις
 • Θεραπεία σωματικών συμπτωμάτων
 • Και σε πολλά περισσότερα….

 

Είναι αποτελεσματική η θεραπεία μέσω αναδρομής σε προηγούμενες ζωές εάν κάποιος είναι σκεπτικιστής ή δεν πιστεύει ότι έχει ζήσει προηγούμενες ζωές;

 

Δεν είναι ανάγκη κάποιος να πιστεύει για να μπορέσει η θεραπεία αναδρομής σε προηγούμενη ζωή να έχει επιτυχία. Ο καθένας μας ανάλογα με τις εμπειρίες και τα βιώματά του έχει διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι  είναι λάθος. Άλλωστε εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε το μοτίβο του κόσμου μας ανάλογα με τις αντιλήψεις μας. Θα μπορούσε για παράδειγμα αυτό το οποίο κάποιος θα βιώσει, θα αισθανθεί, θα δει, θα ακούσει…. να είναι κυτταρική μνήμη ή ίσως η φαντασία του ή ίσως κάποια φαντασίωσή του ή ακόμη κάποιο όνειρο. Δεν έχει σημασία πως θα το εξηγήσει το άτομο με την λογική του. Σημασία έχει η συνειδητοποίηση που θα φέρει μαζί του όταν επιστρέψει σε πλήρη εγρήγορση. Άλλωστε όπως είπαμε δεν έχει σημασία να μάθουμε τι ήμασταν αλλά να μάθουμε από αυτό που ήμασταν.

Που διδάχθηκα την τεχνική της αναδρομής σε προηγούμενες ζωές;

 

Από πολύ μικρός με ενδιέφεραν οι πνευματικές αναζητήσεις αλλά πάντα ασχολούμουν με αυτές σαν χόμπι περισσότερο. Εξαιτίας του απάνθρωπου επαγγελματικού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων αποφάσισα να παραιτηθώ από την δουλειά μου και να αρχίσω να εργάζομαι σε κάτι που μου αρέσει πραγματικά και μπορώ να προσφέρω. Σπούδασα Κλινική Υπνοθεραπεία και Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό στο Κλινικό Ινστιτούτο του Surrey στο Λονδίνο http://www.sich.co.uk/. Στην θεραπεία με αναδρομή σε προηγούμενες ζωές με βοήθησαν πάρα πολύ τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που έκανα με τον παγκοσμίου φήμης κλινικό ψυχίατρο Brian Weiss ο οποίος είναι αυτός που έκανε γνωστή στο δυτικό κόσμο την θεραπεία μέσω αναδρομών σε προηγούμενες ζωές. http://www.brianweiss.com/

5956 Total Views 1 Views Today

16 thoughts on “Θεραπεια μεσω αναδρομης σε προηγουμενες ζωες

 1. Εγώ, φίλε Κύριε ψυχοθεραπευτά, κάνω αναδρομή στην παρούσα ζωή μου και δεν θεωρώ σοβαρά τα περί προηγουμένων ζωών, αν όχι και επικίνδυνα! Για την αυτογνωσία μας δεν χρειαζόμαστε ανατολίτικες μεθόδους,μάς αρκούν οι ημέτεροι Αρχαίοι!

 2. Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κύριε Αναστασιάδη που παρόλο που δεν πιστεύετε σε αναδρομές σε προηγούμενες ζωές κάνατε τον κόπο και διαβάσατε το άρθρο μου. Ο καθένας έχει την δική του άποψη και είναι απολύτως σεβαστή. Όπως γράφω και στο άρθρο μου, αυτό που θα μπορούσε κάποιος να βιώσει ή να αισθανθεί ή να δει, ή να ακούσει κατά τη διάρκεια αυτής της τεχνικής μπορεί να είναι κάποια κυτταρική μνήμη ή ίσως η φαντασία του ή ίσως κάποια φαντασίωσή του ή ακόμη κάποιο όνειρο. Σημασία έχει η συνειδητοποίηση που θα πάρει αυτό το άτομο. Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η υπνοθεραπεία έχει τις ρίζες της στην εγκοίμηση που γινόταν στα Ασκληπιεία των ημέτερων αρχαίων.

 3. Καλά δηλαδή αν τα παιδιά επιλέγουν τους γονείς τους που θα τους φέρουν στον κόσμο, λογικά όλοι οι φτωχοί ανάπηροι κακόμοιροι κλπ θ έμεναν χωρίς παιδιά. Ποιο παιδί θα διάλεγε έναν πατέρα που δε θα μπορούσε να το μεγαλώσει, είτε που να ήταν εγκληματίας είτε ήταν γονιός που ζούσε σε μια χώρα που πεθαίνουν από την πει΄να π.χ. Αιθιοπία κλπ

 4. Νίκο καλησπέρα και χρόνια πολλά. Η απορία σου είναι απολύτως λογική αλλά κάθε ψυχή που έρχεται στη Γη, έχει ένα συγκεκριμένο στόχο, κάποια μαθήματα που έχει να πάρει αλλά και να δώσει σε άλλους. Ανάλογα λοιπόν με το επίπεδο εξέλιξής της, επιλέγει τα μαθήματα που έχει να λάβει αλλά και τους ανάλογους γονείς.
  Μία ψυχή μπορεί να διαλέξει να εξελιχθεί και μέσα από τον πόνο ή τη θυσία μέσα από μια φτωχή οικογένεια ή μέσα από μία πλούσια οικογένεια. Η οικογένεια που θα ενσαρκωθεί θα οδηγήσει αυτή την ψυχή σε αυτή τη διαδικασία. Αρκετοί πνευματικοί δάσκαλοι, αλλά και μέσα από δικές μου συνεδρίες έχουμε την πληροφορία ότι η ψυχή μπορεί να εξελιχθεί μέσα από τη θυσία, την ανδρεία, την ταπεινοφροσύνη, την προσφορά προς το συνάνθρωπο κ.λ.π. Υπάρχουν ψυχές που διαλέγουν «απλές» ζωές για την εξέλιξή τους, αλλά πολλές…. και άλλες πιο «δύσκολες», αλλά λίγες….

  Και όλες οι ψυχές έχουμε ζήσει εκατοντάδες ζωές βιώνοντας διάφορες εμπειρίες και καταστάσεις.

 5. Καλησπέρα,
  Έχω μια ερώτηση η οποία θεωρώ ότι απασχολεί αν όχι μόνο εμένα αρκετο κόσμο εκεί έξω , κ προσωπικά αναζητώ εδώ κ χρόνια μια απάντηση χωρίς καμία επιτυχία, πολλοι την έχουν βρει την απάντηση εγώ προς το παρών όχι κ είναι η εξής η μεθόδος αναδρομής σε προηγούμενες ζωές θα μπορούσε να μου υποδείξει σε τι είμαι καλός σε τι έχω «κλίση»; είναι κάτι που προσωπικά δεν έμαθα ποτέ στα 33 μου χρόνια .

 6. Καλησπέρα κύριε Πάνο,
  Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω ότι όλοι μας έχουμε ζήσει εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες ζωές. Όταν επιλέγουμε να κάνουμε αναδρομή σε προηγούμενη ζωή δεν μπορώ σαν θεραπευτής να σας κατευθύνω σε συγκεκριμένη προηγούμενη ζωή. Στην αναδρομή σας κατευθύνει η ψυχή μαζί με το μυαλό σας. Θα σας καθοδηγήσουν σε εκείνη την προηγούμενη ζωή που έχει ανάγκη ο εαυτός σας να δει και να βιώσει, ώστε να μπορέσει να πάρει την πληροφορία αλλά και την κατανόηση που χρειάζεστε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που κάνετε την αναδρομή. Για παράδειγμα, όπως λέτε εσείς θέλετε να μάθετε σε τί είστε καλός – σε τί έχετε «κλίση». Εάν αυτό το θέμα είναι βασικής προτεραιότητας για την ψυχή σας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που κάνετε την αναδρομή τότε θα σας οδηγήσει σε μία ζωή όπου μπορείτε να πάρετε αυτή την πληροφορία. Εάν όμως κάποιο άλλο θέμα είναι περισσότερο σημαντικό για την ψυχή σας για να μπορέσει να ξεμπλοκάρει σε κάποιο άλλο επίπεδο τότε θα σας οδηγήσει κάπου αλλού.
  Θα μπορούσαμε όμως και μέσω της κλινικής υπνοθεραπείας να δούμε πιο εστιασμένα το συγκεκριμένο θέμα που σας απασχολεί. Απλά για να μπορέσω να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός χρειάζεται να ξέρω κάποια πράγματα για το ιστορικό σας. Εάν σας ενδιαφέρει μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να κλείσουμε μία δωρεάν ενημέρωση από κοντά και να συζητήσουμε ό,τι σας απασχολεί.

 7. Βαγγέλη , καλησπέρα.Θα ήθελα να σε ρωτήσω για τον συνεχή έλεγχο της αναδρομής από εσένα. Έχω ακούσει περιπτώσεις όπου το υποκείμενο δεν ελεγχόταν πλήρως από τον θεραπευτή με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανεπιθύμητες αποκλείσεις. ( μνήμες που παραμένουν στην συνειδητότητα,πόνος, άσχημες προσωπικές καταστάσεις κτλ.) Περιμένω άποψή σου σε αυτό.

 8. Καλημέρα Γρηγόρη. Στην θεραπευτική ύπνωση τον έλεγχο τον έχει πάντα ο άνθρωπος που υποβάλλεται στην ύπνωση. Εμείς στο Κέντρο Κλινικής Υπνοθεραπείας χρησιμοποιούμε την αναδρομή σε προηγούμενες ζωές σαν ένα τρόπο θεραπείας και όχι σαν κάτι το οποίο θα το κάνει ο καθένας απλά και μόνο για να δει τί ήταν. Για αυτό και δεν προχωράμε σε αναδρομή εάν κρίνουμε ότι κάποιος δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τις πληροφορίες που θα πάρει ή δεν είναι συναισθηματικά έτοιμος ή εάν συντρέχει άλλος λόγος. Για αυτό και το ιστορικό του καθενός έχει πολύ μεγάλη σημασία. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια μνήμη δυσάρεστη η οποία έχει πόνο ή κάποια άσχημη προσωπική κατάσταση, γενικά δεν γνωρίζεις τι θα συναντήσεις. Αλλά αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσει γίνει μία τύπου «κάθαρσις», να πάρει μία συνειδητοποίηση το άτομο η οποία του χρειάζεται τη συγκεκριμένη στιγμή και να τον βοηθήσει στην τωρινή του ζωή και να τον ξεμπλοκάρει. Έχει μεγάλη σημασία ο υπνοθεραπευτής να γνωρίζει πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί την όλη διαδικασία και να καθοδηγήσει τον θεραπευόμενο ώστε να επιτευχθεί η θεραπεία και όχι ένα μεγαλύτερο τραύμα.

 9. Καλησπέρα θα ήθελα να σας ρωτήσω τι κόστος έχει αυτή η διαδικασία και που γίνεται.
  Ελένη Ζωτου

 10. Γειά σας! Θα ήθελα να μου πείτε που μπορούμε να σας βρούμε.

 11. Καλησπέρα Ρένια. Βρισκόμαστε στην Θεσσαλονίκη. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2310 581038 είτε να έρθεις να μας γνωρίσεις από κοντά. Η διεύθυνση μας είναι Μεγάρων 8, Συκιές 56626.

 12. Νάντια καλησπέρα,
  Στην Αθήνα δεν ερχόμαστε πολύ συχνά. Η βάση μας είναι στη Θεσσαλονίκη Μεγάρων 6-8 και Πόντου. Για οτιδήποτε όμως θέλεις να ρωτήσεις μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email.

 13. Ποιο ειναι το κοστος της αναδρομης και έρχεστε Αθηνα ή εχετε καποιον συνεργάτη σας εδω: Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *