Κακες συνηθειες

Time For ChangeΣυνήθεια είναι μια αυτοματοποιημένη συμπεριφορά στην οποία συμμετέχουμε χωρίς καν να το σκεφτόμαστε. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι όσο σκληρά και εάν προσπαθήσετε να αλλάξετε ή ακόμα και να σταματήσετε μια συνήθεια θα επανέλθετε και πάλι στην ίδια ρουτίνα ξανά και ξανά.

Οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται τις συνήθειες ως ένα ενιαίο πράγμα, αλλά στην πραγματικότητα οι συνήθειες έχουν τρεις συνιστώσες. Υπάρχει ένα έναυσμα το οποίο αποτελεί το έναυσμα για να ξεκινήσει η συμπεριφορά, στη συνέχεια υπάρχει η ρουτίνα, η οποία είναι η ίδια η συμπεριφορά και, τέλος, μια ανταμοιβή που είναι το πώς ο εγκέφαλός σας μαθαίνει να κωδικοποιεί αυτή την αυτοματοποιημένη συμπεριφορά για το μέλλον. Είτε σας αρέσει είτε όχι αυτός ο τρόπος δημιουργίας συνηθειών είναι ενδημική για τον εγκέφαλό σας. Έτσι, ο εγκέφαλος αγκιστρώνεται σε ένα σύνθημα που το συνδέει με μια συμπεριφορά και μια συγκεκριμένη ανταμοιβή. Με τον καιρό αυτό το έναυσμα και η ανταμοιβή γίνονται όλο και περισσότερο αλληλένδετες.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η γνώση μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός σας. Η Υπνοθεραπεία είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων και να αποκαλύψει τα ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν τη συνήθεια ή την διαταραχή. Μόλις εντοπιστεί το βαθύτερο αίτιο, αυτό μπορούμε να το διαχειριστούμε με την ύπνωση και να επιφέρουμε θετικές αλλαγές στη ζωή σας.

3236 Total Views 1 Views Today