Κρίσεις Πανικού Αντιμετώπιση με Υπνοθεραπεία

Κρίσεις Πανικού

Κρίσεις Πανικού

Οι κρίσεις πανικού μπορούν να συμβούν στον καθένα. Τουλάχιστον το 15% του πληθυσμού υποφέρει από κρίσεις πανικού, ενώ είναι πιο συχνές στις γυναίκες. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας σύμφωνα με τον οποίο αν βιώσετε μια κρίση πανικού μια φορά θα αναπτύξετε μόνιμες διαταραχές. Συνήθως όμως μετά από μια κρίση πανικού υπάρχει ο φόβος της επανάληψης της.

Συμπτώματα

Όσοι έχουν κρίσεις πανικού βιώνουν τον φόβο ο οποίος προκαλείται απροσδόκητα και επανειλημμένα χωρίς προειδοποίηση. Οι κρίσεις μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε ώρα. Μια κρίση πανικού στον ύπνο είναι μια από τις πιο συχνές περιπτώσεις. Αν και οι περισσότερες κρατούν για μερικά λεπτά, περιστασιακά μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 15 λεπτά και σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις πάνω από μία ώρα ή και πιο πολύ.

Τα άτομα που υποφέρουν από κρίσεις πανικού δεν έχουν πάντα τα ίδια συμπτώματα. Τα πιο συνηθισμένα, είναι τα παρακάτω:

  • Ταχυπαλμίες
  • Αίσθηση ναυτίας
  • Εφίδρωση
  • Τρέμουλο
  • Πόνοι στο στήθος
  • Αναπνευστική δυσκολία
  • Αίσθηση πνιγμού
  • Ζαλάδες
  • Αίσθηση αποπροσανατολισμού
  • Φόβος θανάτου

 

Αιτίες                                                    

Η  αιτία της κρίσης πανικού δεν είναι πάντοτε η ίδια. Στις περισσότερες  περιπτώσεις υπάρχει  ένας παράγοντας ενεργοποίησης. Για παράδειγμα έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να συμβεί  σε μια κατάσταση έντονου στρες, όπως την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ή ύστερα από ένα ατύχημα. Επίσης οι κρίσεις πανικού συνδέονται άρρηκτα με τις οξυμένες φοβίες, την κατάθλιψη και την αγχώδη διαταραχή. Είναι αρκετά κοινό επιπλέον, οι καινούργιες φοβίες να δημιουργούνται σε μέρη όπου ο ασθενής έχει βιώσει μια κρίση πανικού. Για παράδειγμα, αν μια  κρίση πανικού συμβεί ενώ βρίσκεστε σε ένα τρένο, είναι πολύ πιθανόν να αρχίσετε να αποφεύγετε τα ταξίδια σε τρένα και τελικά αυτό μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα μέσα μεταφορών.

Η κρίση πανικού είναι συνήθως ένας συνδυασμός οργανικών κ ψυχολογικών παραγόντων, όπως είναι για παράδειγμα  οι εθισμός στο αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες . Κάποιες φορές υπάρχουν και γενετικοί παράγοντες όπως ένα ευαίσθητο νευρικό σύστημα. Μια κρίση πανικού μπορεί επίσης να εμφανιστεί ξαφνικά για άγνωστο φαινομενικά λόγο.

 

Αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού με την Κλινική Υπνοθεραπεία

Η Υπνοθεραπεία αντιμετωπίζει αποδεδειγμένα την αγχώδη διαταραχή, τις φοβίες και το στρες και  έχει θαυμάσια και άμεσα αποτελέσματα  στην αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού. Το κλειδί στην αντιμετώπιση τους, είναι οι ισχυρές υποβολές  στο υποσυνείδητο που τερματίζουν τις  περιοριστικές και παράλογες αντιλήψεις που δημιουργούν την κρίση πανικού. Είναι σημαντικό οι δύο πρώτες συνεδρίες να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ τους για να ενισχύσουν η μία την άλλη.

 

Περιληπτικός τρόπος αντιμετώπισης της κρίσεως πανικού

Το πρώτο στάδιο της θεραπείας είναι η βαθιά χαλάρωση ύστερα από την οποία επέρχεται το θεραπευτικό και ασφαλές πεδίο της θεραπευτικής ύπνωσης. Σε αυτό το πεδίο μπορούμε να προσεγγίσουμε την συναισθηματική έξαρση και να την αντικαταστήσουμε  με αισθήματα ηρεμίας και να επανακτήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης.

Παράλληλα με αυτήν την αντιμετώπιση η κλινική υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις και να αυξήσετε τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση σας. Η ενίσχυση αυτών των δύο ικανοτήτων μπορεί να συνεισφέρει άμεσα στην αντιμετώπιση μιας κρίσης πανικού. Συγχρόνως  με αυτήν την διαδικασία διδάσκονται τεχνικές χαλάρωσης  που μπορούν να γίνουν και από τα ίδια τα άτομα, για να υπάρξει ένα ακόμη πιο σύντομο αποτέλεσμα.

 

Επίλογος

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε την προέλευση της κρίσης πανικού και, το σημαντικότερο, θα σάς βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτήν. Ο πανικός και το άγχος είναι ακριβώς ο τρόπος που το σώμα αντιδρά όταν πιστεύει πως υπάρχει μια απειλή με σκοπό να μας προστατεύσει. Μέσω της Υπνοθεραπείας είναι δυνατό να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να μπορεί να διαχειρίζεται το άγχος και να μάς προστατεύει με έναν πιο φυσικό και ήρεμο τρόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη ζωή.

Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε ένα ραντεβού για να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού.Η κλινική υπνοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε τη βαθιά ριζωμένη αιτία που προκαλεί αυτή την κατάσταση και να απαλλαγείτε οριστικά από αυτήν.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Save

Save

Save

Save

3784 Total Views 5 Views Today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *