Συναισθηματικη απελευθερωση

Συναισθηματικό μπλοκάρισμα μπορεί να δημιουργηθεί όταν βιώνεις μια τραυματική κατάσταση την οποία δεν μπορείς να εκφράσεις, να βιώσεις και να τιμήσεις στο βαθμό που χρειάζεται. Αυτό που γίνεται τις περισσότερες φορές είναι ότι περνάς αυτή την τραυματική κατάσταση χωρίς όμως να θέλεις να αγκαλιάσεις τα αρνητικά της στοιχεία. Δεν θέλεις να τα βιώσεις, απλά προσπαθείς να τα απομακρύνεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι με αυτό τον τρόπο αφήνεις άλυτα, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί και εξακριβωθεί συναισθήματα, συμπερισφορές, συζητήσεις και όσα είναι σημαντικά στο να κατανοήσεις το μάθημα που προσπαθεί να σου δώσει η ζωή. Δεν πρόκειται να εξαφανιστούν έτσι απλά. Παραμονεύουν περιμένοντας να ξαναέρθει η ώρα τους ώστε να σου ξαναδώσουν το μάθημα και την εμπειρία που θα έπρεπε να έχεις βιώσει την πρώτη φορά. Έτσι λοιπόν αυτά τα πράγματα αποκρυσταλλώνονται και μετατρέπονται σε συναισθηματικά μλοκαρίσματα.

Για παράδειγμα ίσως πέρασες από έναν δύσκολο χωρισμό. Αν δεν θέλεις να βιώσεις αυτά τα συναισθήματα και δεν έχεις αποδεχτει την κατάσταση τότε δημιουργείς κάποια ένταση, κάποιο συναισθηματικό μπλοκάρισμα και από εδώ και στο εξής έχεις κάποιους κανόνες και κάποια όριαπου σε κρατάνε “προστατευμένο/η” από το να βιώσεις την ιδια τραυματική κατάσταση. Έτσι λοιπόν την πρώτη φορά δεν έμαθες το μάθημα της ζωής και τώρα μπλοκάρεις τον εαυτό σου από μια μελλοντική αγάπη και φροντίδα. Στην πραγματικότητα μπλοκάρεις τον εαυτό σου από την ενέργεια της ζωής και από μια δεξαμενή από βιώματα λόγω ενός συναισθήματος που δεν θέλεις να βιώσεις.

Με την αναδρομή σε κάποια τραυματική κατάσταση της τωρινής σου ζωής κατά την διάρκεια της Υπνοθεραπείας, μπορούμε να εντοπίσουμε την αιτία του προβλήματος, το πρωταρχικό γεγονός, το οποίο όταν αποσυνδεθεί θα έχουν ως αποτέλεσμα το πρόβλημα και το αρνητικό συναίσθημα ή η περιορισμένη πεποίθηση να απελευθερωθούν.

Θα μπορέσεις να απελευθερωθείς από όλα τα αρνητικά συναισθηματικά μπλοκαρίσματα ώστε να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου και να προχωρήσεις στην ζωή απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή.

2855 Total Views 3 Views Today