Αδυνάτισμα

Adinatisma

Αδυνάτισμα

Είτε τρώτε παραπάνω λόγω συνήθειας είτε για συναισθηματικούς λόγους, η Υπνοθεραπεία σάς επιτρέπει να υιοθετήσετε μία υγιή και άκρως αποτελεσματική προσέγγιση στο να χάσετε βάρος χωρίς να πιέζετε τον εαυτό σας. Η Κλινική Υπνοθεραπεία έχει αποτέλεσμα εκεί που άλλες μέθοδοι συνήθως αποτυγχάνουν γιατί εστιάζεται στην αιτία και όχι στο σύμπτωμα. Εφαρμόζοντας την θα είστε σε θέση να τρώτε μόνο όταν πεινάτε, να τρώτε κατά δική σας επιλογή τις τροφές οι οποίες είναι ωφέλιμες για εσάς και να απολαμβάνετε το αίσθημα του κορεσμού. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν θα απολαύσετε ξανά σοκολάτα ή κέικ ή κάτι το οποίο σας αρέσει. Οι τροφές στις οποίες έχουμε όλοι μια ιδιαίτερη αδυναμία είναι σημαντικό να υπάρχουν στην διατροφή μας αλλά να καταναλώνονται με μέτρο. To φαγητό αποτελεί τμήμα ενός σημαντικού μέρους της προσωπικής, αλλά και της κοινωνικής μας ζωής.  Αποτελεί πρόβλημα μόνο όταν οι διατροφικές μας συνήθειες επηρεάζουν τη σωματική και πνευματική μας ευεξία, όταν δηλαδή το φαγητό καταλήγει να γίνεται εμμονή.

 

Η υπερφαγία έχει πολλές συνισταμένες

Αυτό που εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να χάσουν βάρος είναι οι κακές διατροφικές τους συνήθειες σε συνδυασμό με ένα άστατο ωράριο. Ίσως τρώτε παραπάνω όταν βαριέστε, νιώθετε πιεσμένοι ή ανησυχείτε  ή για να γεμίσετε ένα συναισθηματικό κενό. Ίσως σάς έχουν μάθει σε μικρή ηλικία να καθαρίζετε το πιάτο σας και να τρώτε ό,τι υπάρχει διαθέσιμο γιατί λυπόσαστε να το πετάξετε, αγνοώντας το ότι έχετε χορτάσει. Ίσως, πάλι, χρησιμοποιείτε το φαγητό σαν μία επιβράβευση ή τρώτε πολύ γρήγορα ή, ίσως, προτιμάτε τα λάθος φαγητά –αυτά με μικρή θρεπτική αξία, πλούσια όμως σε λιπαρά και υδατάνθρακες. Πολλοί άνθρωποι, τέλος, βρίσκουν πολύ δύσκολο το να χάσουν βάρος όταν σταματάνε το κάπνισμα (ή ενδεχομένως και να παίρνουν βάρος μετά από τη διακοπή καπνίσματος).

 

Στρατηγική προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε την αληθινή αιτία της υπερφαγίας που βρίσκεται κρυμμένη πίσω από την δικαιολογία του φαγητού. Αυτό γίνεται αρχικά με την λήψη ενός ιστορικού. Από τη στιγμή που αντιληφθούμε σε συνεργασία το γιατί εμφανίζεται το σύμπτωμα και ποιοί λόγοι το προκαλούν, μπορούμε χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες τεχνικές ύπνωσης και νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP) να σταματήσουμε την επανάληψη αυτού του λάθος προγραμματισμού. Μέσα από τις τεχνικές αυτές, θα αντικαταστήσετε τις ανθυγιεινές σας συνήθειες με υγιείς, οι οποίες θα σάς ωφελήσουν τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να σάς βοηθήσει να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ακόμη και όταν δεν χρειάζεται να χάσετε πολλά κιλά, αλλά θέλετε να βάλετε τον εαυτό σας σε  ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, άσκησης και σωστών συνηθειών. Μπορείτε να αυξήσετε π.χ. το  κίνητρο που έχετε για γυμναστική, να πίνετε περισσότερο νερό, να μην τρώτε παρά μόνο όταν πεινάτε, να αποκόψετε την κακές συνήθεια να τρώτε σε ακατάλληλες ώρες ή να παραλείπετε γεύματα, να μειώσετε το αλκοόλ και τα γλυκά και γενικά να ρυθμίσετε εκείνους τους παράγοντες που σας εμποδίζουν να χάσετε βάρος.

Η Υπνοθεραπεία μπορεί επίσης να σάς ενθαρρύνει να εντάξετε την άσκηση ουσιαστικά στη ζωή σας. Μπορεί να σάς δώσει κίνητρα να απελευθερωθείτε από έναν καθιστικό τρόπο ζωής και μια νοοτροπία παραίτησης και να αναπτύξετε ένα πιο υγιές μοντέλο ζωής, το οποίο θα έχει αντίκτυπο όχι μόνο στο να χάσετε βάρος αλλά να μεταμορφωθείτε σε όλα τα επίπεδα. Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα αλλάζει ανάλογα με την οπτική μας γωνία. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός επομένως χρειάζεται και διαφορετική αντιμετώπιση. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Υπνοθεραπεία μπορεί να μην είναι κατάλληλη για να βοηθήσει στο αδυνάτισμα εάν έχετε κάτι από τα παρακάτω:

  • Διαβήτη εξαρτώμενο από ινσουλίνη (Διαβήτης τύπου 1)
  • Πρόσφατο χειρουργείο
  • Κατάχρηση αλκοόλ
  • Εγκυμοσύνη
  • Υποθυρεοειδισμό
  • Σχιζοφρένεια
  • Εθισμό σε ναρκωτικές ουσίες

Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις, θα πρέπει πρώτα να έχετε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας γραπτώς στο να χρησιμοποιήσετε την Υπνοθεραπεία αντί κάποιας φαρμακευτικής αγωγής ή σε συνδυασμό με αυτή. Η Κλινική υπνοθεραπεία είναι μια συμπληρωματική μέθοδος και δεν ανήκει στις εναλλακτικές θεραπείες.

5788 Total Views 1 Views Today