Αναβλητικότητα

procrastinate

Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα ή συστηματική μετάθεση εργασιών και άλλων υποχρεώσεων στο μέλλον είναι μια αγχώδης διαταραχή. Παρότι δεν είναι μια ψυχιατρική πάθηση η έγκαιρη αντιμετώπιση της είναι απαραίτητη για την ανακούφιση και τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων που υποφέρουν από αυτήν για να μην μονιμοποιηθεί αυτή η κατάσταση. Η Κλινική Υπνοθεραπεία είναι η καλύτερη και συντομότερη μέθοδος αντιμετώπισης για αυτήν την πάθηση.

 Ένας αναβλητικός άνθρωπος οδηγείται σε δυσλειτουργικές προσωπικές, φιλικές, επαγγελματικές και ακόμη και ερωτικές σχέσεις. Επειδή αδυνατεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του μπορεί συχνά να πει ψέματα για να καλύψει τον εαυτό του, καταλήγοντας να γίνει αναξιόπιστος. Η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του προκαλεί επαγγελματικά και προσωπικά προβλήματα καθώς επιφέρει και μια κακή κοινωνική ζωή. Φυσικά, όλο αυτό του προκαλεί επιπρόσθετο άγχος, ταχυπαλμίες, εφίδρωση και αϋπνίες.

Κάποιες φορές η συμπεριφορά αυτή είναι παγιωμένη και άλλες ίσως περιστασιακή όταν κάποιο άτομο για συγκεκριμένους λόγους αναγκάζεται να είναι ασυνεπής για ένα μικρό διάστημα. Σημαντική είναι επίσης και η προσέγγιση των βαθύτερων αιτίων που οδήγησαν στην εμφάνιση της διαταραχής, είτε πρόκειται για προβληματικές καταστάσεις του παρελθόντος είτε για δυσλειτουργική καθημερινότητα στο παρόν.

Εάν έχετε βαρεθεί να αναβάλλετε πράγματα και καταστάσεις – και ποτέ να μην καταφέρνετε να ολοκληρώσετε κάτι – ή να αφήνετε στη μέση ότι ξεκινάτε τότε αυτός είναι ο λόγος που αισθάνεστε μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια με τον εαυτό σας και δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε το πλήρες δυναμικό σας η Κλινική Υπνοθεραπεία μπορεί να βάλει τέλος σε αυτή την άσχημη συνήθεια.

Με την υπνοθεραπεία ένα αναβλητικό αγχωμένο μυαλό μπορεί να καταφέρει τα παρακάτω:

1) Η παράλογη σκέψη για τα επουσιώδη και η φυγόπονη συμπεριφορά καθώς και  οι δικαιολογίες σταματούν.

2) Γίνεται το πρώτο βήμα για την επίτευξη στόχων χωρίς δυσκολία καθώς το ασυνείδητο απορροφά το καινούργιο πρόγραμμα αντικαθίσταται δηλ η αναβλητικότητα με την δράση. Σε αυτό το στάδιο παρατηρείται επίσης μεγάλη ανακούφιση και εξαλείφεται ο φόβος, το άγχος και τα αισθήματα αποτυχίας.

3) Οι στόχοι που θέτει το άτομο υλοποιούνται και το άτομο αυξάνει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του.

4) Το άτομο αποκτά σταθερότητα στην συμπεριφορά του, αποκτά ευθύνη εαυτού και παίρνει πρωτοβουλίες. Επέρχεται η μονιμοποίηση της θετικής αλλαγής και αποκαθίσταται το άγχος.

Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση είναι να μην αναβληθεί η πρώτη επίσκεψη!

 

3125 Total Views 1 Views Today